Sunday, March 11, 2007

BATTLE OVER THE BODY

Het was een bizar en macaber schouwspel met een huilende rechter, een poging om DNAmateriaal te stelen, en soaptoestanden in de rechtbank, dat alles live op uw scherm!. Inzet van deze onwezenlijke strijd: het ontbindende lichaam van de voormalige Playboy Centerfold Anna Nicole Smith. De blonde vamp werd twee weken geleden dood aangetroffen in een hotelkamer in Florida.- doodsoorzaak onbekend. Sinds die dag vechten de moeder, de minnaar en de ex van de overledene voor de rechtbank een bitter dispuut uit over de vraag waar en hoe Smith begraven moet worden.

anna_sd503610_thumb.jpgBij leven was Anna Nicole Smith al een vette kluif voor de Amerikaanse media. Haar dood was de aanleiding tot een niet aflatende stroom verhalen in de schandaalpers, maar ook in de serieuze media tot en met CNN. In 1994 was de toen 26-jarige Smith getrouwd met de Texaanse oliebaron J. Howard Marshall die toen de gezegende leeftijd van 89 jaar had bereikt. Marschall stierf een jaar later en tot aan haar eigen dood een paar weken geleden vocht Anna Nicole Smith voor de nalatenschap die haar als weduwe toekwam maar die door de familie van Marshall werd betwist.

Vorig jaar werd een nieuw en tragisch hoofdstuk geschreven in de Anna Nicole Smith saga toen haar zoon Daniel overleed, waarschijnlijk aan een overdosis. Kort daarvoor was de ster bevallen van een dochtertje: Danielynn.Tot ieders verrassing kondigde de rechter in Florida gisteren aan dat de strijdende partijen een akkoord hadden bereikt over de begrafeniskwestie. Tussen zijn tranen door zei rechter Larry Seidlin dat Anna Nicole op de Bahamas bijgezet moet worden, naast haar zoon Daniel. Maar zijn woorden waren nog niet koud of Virgie Arthur, Anna Nicole’s moeder liet beroep aantekenen tegen de beslissing.

280_ansmith_varthur_060928_et_56955293.jpgOf liefde voor de overledene hier een grote rol speelt valt te betwijfelen. Het gaat om geld, heel veel geld. Virgie Arthur, die al lang geleden met haar dochter gebroken had, gaf op de zitting toe dat een celebrity televisiekanaal geld had beloofd als ze zou poseren vóór het graf van haar kleinzoon op de Bahamas. Maar Arthur beschuldigde in één adem Howard K. Stern, de minnaar en advocaat van haar dochter, dat die één miljoen dollar zou krijgen voor de televisierechten op de begrafenis.

En dat alles is nog maar een begin. Want ook over het vaderschap en hoederecht van Danielynn, Anna Nicoles dochtertje wordt een juridisch gevecht geleverd en dan is er nog de aanslepende zaak over de miljoenenerfenis van Howard Marshall. De gespecialiseerde pers is nog voor een heel tijd zoet.

No comments: