Friday, December 23, 2005

CHRISTMAS

Voor de Dag 23-12-05

http://rapidshare.de/files/9669082/christmas_2.MP3.html

Er is een oorlog aan de gang in Amerika: de oorlog tegen Kerstmis. Zo tenminste ziet het de conservatieve commentator Bill O’Reilly van de nieuwszender Fox. Het is een oorlog zegt hij van de zogenaamde secularisten die elke verwijzing naar godsdienst of spiritualiteit uit het openbare leven willen bannen.

Kerstmis mag zo niet meer heten. De kerstboom is de “holidaytree” – en een beetje politiek correct iemand stuurt geen wensen voor een prettige – laat staan een zalige kerst – maar houdt het bij het neutrale prettige feestdagen.

Zelfs George en Laura Bush, toch bekend als christenmensen stuurden anderhalf miljoen Amerikanen een kerstkaart die zo niet mag heten. Ze wensen hun landgenoten de beste wensen voor het vakantieseizoen.En al hebben ze er dan om de pil te verzachten een tekst uit de psalmen bijgedaan dat kan de zuiveren in de leer niet vermurwen. Want die psalm komt toch uit het Oude Testament en dat is zo een beetje een gebaar voor de Joodse medeburgers die zich door al dat kerstgedoe gefroisseerd kunnen voelen nu ze hun eigen Hannukah vieren.

De leiders van Christelijk rechts waren dan ook niet te spreken over de slappe houding van de christelijke president. Bush beweert dat hij een christen is maar hij handelt er niet naar schreef Joseph Farah van de conservatieve website WorldNetDaily. Com en een andere christelijke commentator ziet in de kerstkaart – pardon de vakantiekaart – van de president een kleine maar belangrijke stap in de richting van de ontkerstening van de samenleving.

De christenen voelen zich het slachtoffer van een offensief dat in hun ogen gesteund wordt door de goddeloze media. En ze hebben voorbeelden bij de vleet. Zo is er die school in New Jersey die zelfs de instrumentale versie van kerstliederen taboe heeft verklaard en de stadsbesturen die er niet over peinzen toestemming te geven voor een kersttafereel met kribbe en engelen en zo. Ja en zelfs de weinig christelijke Rudolf, het rendier met de rode neus wordt met grote argwaan bekeken.

Maar de evangelicals en de conservatieve katholieken gaan ook in de tegenaanval. Zo was er een webblog die opriep om winkels te boycotten die vakantiekoopjes aanbieden in plaats van de traditionale Christmas Sale.

De christenen vergeten daarbij graag dat Kerstmis in wezen een heidense traditie is die teruggaat op de viering van de zonnewende van de winter. Pas vele eeuwen na het leven van Jezus Christus kaapten zijn volgelingen de heidense traditie en lieten ze samenvallen met zijn geboorte. Tot laat in 17e eeuw bestreden de christelijke pelgrims – de founding fathers van de Verenigde Staten – te vuur en te zwaard de viering van dat heidense feest door christenen. De Puriteinen vaardigden in 1659 in New England een wet uit die van het vieren van kerstmis tot een misdrijf maakte. Hun nakomelingen in de 21e eeuw hebben zich met dezelfde fanatieke ijver tot doel gesteld kerstmis uit de handen van de heidenen te redden.

2 comments:

kredietlenenhypotheken said...

Hallo jd ,

Bedankt voor je mooie blog! Als je op zoek bent naar kredieten dan kun je volgens mij het beste kredieten bij Afab regelen. Ze zijn de tweede grootste in Nederland op het gebied van kredieten . En, dat is niet voor niks. Ze hielpen mij mooi meteen verder! En daar gaat het om! Schiet lekker op! Wat mij betreft komen ze op de eerste plaats!

Succes en veel plezier verder met je te gekke blog!

Groetjes,

Lisa. :-)
xx

eddyprice8784 said...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog